Опасен ли е кератинът?

Опасен ли е кератинът?

 

Имате изтощена и слаба коса, която лесно се чупи? До скоро кератиновата терапия изглеждаше като перфектното решение на този проблем! Напоследък обаче, все повече дами сериозно се замислят преди да отделят време и средства за кератинова терапия в салон. Защо? За да можем да отговорим на този въпрос първо е необходимо да разберем какво представлява самата терапия.

Целта на кератиновата терапия е посредством професионална химическа обработка на косата да бъде изгладен начупения и увреден косъм и да бъдат възстановени естествените нива на протеина кератин в него. Резултатът е изящна, гладка и лъскава коса, като ефектът може да се задържи цели 3 месеца. Това звучи прекрасно, но за жалост, както (почти) всяко хубаво нещо и тази процедура си има минуси. Не е тайна, че за да бъде ефективна кератиновата терапия, в нея се използва потенциално канцерогенното вещество формалдехид, което всъщност е "тихият герой" на процедурата. Формалдехидът е отговорен както за самото изправяне, така и за запазването на резултата, но може да доведе до опасни последици. Именно връзката с формалдехида е причината за "лошото име" на естествено намиращия се в косата протеин - кератина. Сам по себе си, кератинът не просто е безвреден, но е и доста полезен! "Най-силният протеин в човешкото тяло" помага да се запази здравината на косата и нейната структура. За съжаление, стресът, възрастта и други външни фактори оказват влияние върху способността на тялото ни да го произвежда в количествата, от които се нуждаем. 

Затова Remington създаде уреди за грижа, обогатени с кератин, които могат да Ви помогнат да възстановите изтощената коса без допълнително химическо третиране. Разбира се, с нищо не е добре да се прекалява. Затова кератиновите уреди Remington са специално проектирани така, че по време на работа да отделят протеина в микроколичества, достатъчни да подсилят и предпазят косъма, без да го отежняват или омазняват. Не е необходимо и презареждане - кератинът, импрегниран в уредите Remington е достатъчен за целия живот на уреда при домашна употреба, без да се налага да купувате консумативи. Затова не се притеснявайте да вземете своя кератинов уред Remington и смело да си върнете блясъка, който заслужавате!

 

Разгледайте кератиновите уреди Remington тук:

 

Кратинова преса за коса с бадемово масло и сензор за влага

Преса за коса с кератинов балсам и сензор за влага 

Кератинова преса за коса с бадемово масло и две плаващи плочи

Кератинова маша за коса тип "шиш"

Кератинова маша за ситни къдрици с клипс

Кератинов сешоар с бадемово масло

Ретро кератинов сешоар с бадемово масло

Кератинова четка за коса

Четка за сушене и стилизиране