Някои факти за пресите за коса

Някои факти за пресите за коса Remington

 

Тук ще изброим някои факти и особености, които биха могли да помогнат в избора на вашата нова преса за коса Remington. Без да се бавим повече, насочваме се към най-важното: максималната защита на косъма срещу високата температура, която е нужна при работа с преси за коса. При пресите за коса, защитата на косъма се постига чрез различните покрития на нагорещените плочи, равномерното разпределение на топлината без нагорещени ядра, подвижни плочи и при пресите от високия клас - с импрегнирани балсами, сензори за влага или други технологии.

 

Най-важно е плочите да са с керамично покритие. Плочите с керамично покритие разпределят равномерно топлината от нагревателите, като по този начин се избягват пагубните нагорещени ядра на плочите без керамика при обикновените преси за коса. Ето защо, всички преси за коса с марката Remington са с керамично покритие на своите плочи, включително и бюджетните модели. Изберете някой от новите модели с високотехнологично керамично покритие Advanced Ceramic, или още по-съвременните покрития Ultra Ceramic и Ultimate Glide които се прилагат в пресите за коса Remington. Така ще предпазите вашата коса още повече, тъй като освен равномерно разпределената температура, улеснявате плъзгането на плочите по всеки кичур коса, а това води до по-малко повторения върху един и същи участък от косата ви. Така ще излагате косата си по-кратко време на висока температура. Освен керамичното покритие, Remington предлага в своите най-качествени модели преса за коса силата на природата с импрегнирани с бадемово и арганово масло, кератинови, копринени и други протеини и балсами. Те допълват ефекта на високотехнологичната керамика, като постигат много по-гладко плъзгане и по-трайно изправяне в сравнение с други преси, при това с много по-голяма защита от увреждане. Вече казахме защо по-лесното плъзгане е важно – то намалява броя повторения за обработка на косата, като така намалява реално времето, през което косъмът е подложен на високотемпературна обработка. Посредством иновативна технология, в плочите на някои от нашите преси са импрегнирани масла от авокадо и витамин E, който често се среща в хранителните добавки за подхранване на кожата, косата и ноктите. Тези масла и витамини имат възстановяващо действие и придават на вашата коса още по-здрав вид и повече блясък. Последна иновация е импрегнирането на кератинов балсам и бадемово масло в серията продукти Keratin Protect intelligent

 

А сега и няколко думи за предпазването на косата от един често пренебрегван, но също вреден фактор – статичното електричество или това, което познаваме като ефекта „наелектризиране”. Излишното натрупване на статично електричество вреди на структурата на косъма и неговия корен. Отделно, този ефект води и до появата на „непослушни” кичури и косъмчета, които развалят идеалната Ви прическа и съсипват перфектното впечатление, което искаме да създавате. Затова Remington предлага антистатично покритие от полускъпоценния кристал – турмалин. Името му произхожда от езика Синхала (Шри Ланка) и означава „привличащ прашинките”. Точно това негово свойство се използва да неутрализира отблъскващото и разрошващо статично електричество, което понякога се появява в косата поради различни фактори. 

 

Сега е моментът да развенчаем и мита, че мощността на пресата (W, ватове) е показател от решаващо значение. Ще направим това, като приведем пример от ежедневието -енергоспестяващите крушки. Спрямо стандартните от 60 вата, спестяващите крушки имат мощност 10-15 вата, но не светят по-слабо, нали? Сещате ли се вече защо? Точно така, защото са по-ефективни. Вече сигурно се досещате и за друго: важно за пресата е не колко вата мощност има, а каква температура развива и за колко време я постига. Пресите за коса на Remington имат мощност около 40 до 65 вата, но нека това не ви заблуждава – някои модели постигат максимална температура до 240 градуса, а са готови за работа само 10 секунди след включване. Впечатляващо, нали? Това означава само едно – те са изключително ефективни и не разхищават електричество. Затова да оставим ретро схващането за супермощните 500W разточителни преси, които с мъка достигат 150-160 градуса и на всичкото отгоре трябва да ги чакаме по 10 минути.

 

А дали при пресите за коса размерът не е от значение? Ако вашата коса е „трудна” и се поддава слабо на топлинна обработка, изберете преса за коса с широки плочи. Те ще улеснят иначе трудната Ви мисия – да изправите ситно къдрава коса с обикновена преса. Ако пък сте късметлийка и косата Ви се изправя лесно, изберете тясна, но удължена плоча. Така с едно движение ще обработите по-голям кичур и ще загубите по-малко време.

 

Ако плочите на пресата Ви са подвижни, то това означава, че притежавате истинско бижу. Подвижните плочи изравняват натиска на раменете на пресата по продължение на косата и дават лесно и равномерно изправяне. За по-добър резултат, някои преси имат една или две подвижни плочи. Те спомагат кичурите да бъдат равномерно и плътно притиснати, така че плочите да са в максимален контакт с тях, за да не се налагат повторни движения или пък някой кичур да не бъде изправен равномерно. Повече подвижни плочи - по плътно прилепване и равномерно изправяне.

 

Студените върхове пък правят вероятността да се опарите на пресата за коса минимална. Така можете да я ползвате по-уверено и с повече свобода на движенията. Заоблените краища на някои преси ги правят подходящи за къдрене, а ако те разполагат и с водачи, които да съпровождат кичурите, тогава пресата може още по лесно да постигне накъдряне. Всяка преса може да се ползва за къдрене, но тези със заоблени краища и водачи постигат много по-добри резултати и за много по-малко време.

 

Нека да не пропускаме и чисто техническите параметри на пресите за коса, защото всеки електроуред има такива. Някои от пресите са направени да работят с напрежение от 100 до 240 волта, което означава, че можете да ги ползвате в различни държави. Преди да направите това, информирайте се за напрежението в локалната електрическа мрежа и прегледайте инструкциите на вашата преса за съвместимост.

 

А случайно да сте творческа натура и да имате склонност да забравяте котлона включен? Тогава търсете преса, която има автоматично самоизключване след един час. Така ще намалите риска от случайно забравяне на включен електроуред у дома.

 

За да не създавате бъркотия около себе си, изберете преса за коса с кабел без усукване – тази „екстра” позволява пресата да се върти около кабела без той да се усуква, благодарение на подвижната връзка, с която разполагат повечето наши преси за коса.

 

За трайността на изправянето или къдренето има значение преди всичко спецификата и структурата на косъма, използването или не на допълнителни стилизиращи продукти, температурата на която ще настроите пресата, правилното боравене с нея. Не на последно място, съществен фактор за трайността на прическата е влажността на въздуха. Високата влажност значително допринася за "Развалянето на Вашата прическа" и възвръщането на косъма в естествената му форма.

 

Вече имате нужната информация, за да изберете своята преса за коса и можете да се насочите към нашия каталог с преси. Ако все пак имате нужда от повече информация, попитайте ни!