Търсите машинка за подстригване?

Как да изберем машинка за подстригване

 

В тази статия ще обърнем внимание на основните показатели на машинките за подстригване Remington с цел да улесним Вашия избор и да направим така, че Вашата покупка да е изгодна и правилна.

 

Една от основните характеристики на всяка машинка за подстригване е видът на нейните остриета. За да са трайни и за да работят качествено дълго време, остриетата на Remington са изработени от висококачествена стомана и високотехнологични сплави. Всички наши машинки за подстригване са минимум с остриета от висококачествена, неръждаема стомана. Този стандарт се прилага дори в бюджетния клас машинки за подстригване Remington. При моделите от среден клас ще срещнете различни покрития, които подобряват качеството на остриетата, например титановото покритие. Известно е, че металът титан в чисто състояние не блести с особени качества, но неговите сплави, противно на очакванията, имат характеристики, които са ненадминати по трайност, твърдост, устойчивост и лекота на сплавите. Затова, някои от нашите машинки за подстригване имат остриета с титаново покритие. Тези остриета са около 3 пъти по-твърди, трайни и устойчиви на износване спрямо стандартните стоманени остриета на на Remington. Подобни характеристики постигат и машинките с керамични остриета. Не на последно място по важност, Remington предлага модели със самонаточващи се остриета, или такива, които нямат нужда от поддръжка, например смазване. Въпреки всичко, дори и остриетата без самонаточване ще Ви служат вярно, а тези, които имат нужда от смазване, ще можете да поддържате с едно движение с приложеното в комплекта флаконче или с малка капчица обикновено машинно масло през няколко употреби.

 

Друга важна характеристика за машинките за подстригване е силата на техния мотор. Ако моторът на машинката няма достатъчна мощност, той няма да успява да задвижва остриетата с нужната сила и бързина, особено при по-гъсти коси. Така, дори остриетата да са титанови или керамични, до тях няма да достига нужната сила и е възможно да усещате оскубване или да установите пропуснати косъмчета, независимо от това, че остриетата са в безупречно техническо състояние. За да преодолеят тази пречка, машинките за подстригване Remington имат силни мотори, които да подсигуряват непрекъсната и равномерна работа. Това важи буквално с двойна сила при машинките, оборудвани с турбо функция или ProPower мотори. Те с лекота се справят дори с афро-карибски тип коси.

 

Ако желаете да ползвате своята машинка за подстригване без да се налага да се съобразявате с ограниченията на захранващ кабел, изберете машинка за подстригване с акумулаторна батерия. Според своя бюджет, можете да изберете икономично решение със стандартна никелова акумулаторна батерия. Зареждането при този тип батерии е бавно, около 16 часа за пълно зареждане от 0%, но винаги можете да компенсирате това време, като включите машинката да се зарежда вечерно време. На свой ред литиевите батерии позволяват неколкократно по-бързо зареждане, което в зависимост от модела може да бъде от 90 минути до 3-4 часа. Ако не Ви се чака, то тогава изберете машинка за подстригване с бърза, литиева батерия. За най-претенциозните създадохме и машинки за подстригване с дисплей, който може да показва състоянието на батерията с диодни индикатори или още по-точно - в минути оставащо време за работа. По последни тенденции, можете да изберете и машинки за подстригване Remington, които поддържат USB захранване.

 

Често от една машинка за подстригване се очаква да може и да подкъсява брада. До голяма степен можете да подстрижете и подкъсите брада с всяка една машинка за подстригване, но тези, за които е изрично уточнено, че са подходящи за целта, правят подстригването на брада по-лесно. Това е така, защото тези машинки за подстригване, които са подходящи и за брада, имат по-различни гребени и остриета. Това се налага, защото двата типа окосмяване, коса и брада, имат различна специфика, за която не всяко острие е подходящо. То трябва да има специална геометрия и дизайн, за да се справя фино с по-тънките косъмчета на косата, но и да не се затруднява с по-твърдите косъмчета на брадата. Също, остриетата трябва да са предвидени и да не причиняват дискомфорт при коя да е от двете дейности, като за тази цел отстоянието от един зъб до следващия трябва да е специално измерено.

 

От естетическата страна на нещата, може би бихте искали да оформяте различни прически, с различна дължина на подстригване в различни участъци, или пък просто да сменяте дължините на подстригване дори при обикновени прически. В такъв случай съветваме да изберете машинка за подстригване, която има комплект гребенови приставки, или пък такава с един гребен, който може да се регулира за различни дължини. За любителите на високите технологии има и модели със сензорен дисплей, който управлява движението на моторизиран гребен в прецизни стъпки от 0.1мм!

 

Вече разполагате с нужната информация, за да направите своя избор и можете да се насочите към нашия каталог с машинки за подстригване. Ако все пак сме пропуснали нещо, не се колебайте да ни потърсите с въпрос!