Факти и цифри относно сешоарите

Факти и цифри относно сешоарите Remington

 

 

Как да изберете сешоар?

 

Ето няколко отправни точки с информация, които ще ви помогнат да направите своя избор и да останете доволни от своя сешоар Remington

 

Мощността на сешоара определя неговата сила и скъсява времето, което ще Ви е нужно за да изсушите косата си. Добрите резултати обичайно се постигат при мощност около 2000W. Сешоарите от високия клас имат и малко по-висока мощност в запас, например 2200 - 2400W.

 

AC моторите също са привилегия само на високия клас сешоари. Ако косата ви е гъста и дълга, подсигурете си сигурен резултат именно със сешоар от AC моделите. Техните мотори са силни и обичайно с много по-дълъг живот.

 

Равномерно затоплената въздушна струя е също важен показател. За да бъде равномерно сушенето, потърсете в каталога ни сешоар с керамична вътрешна решетка или пръстен. Те разпределят равномерно топлината във въздушната струя, за да бъде нейната температура еднаква по цялата й ширина. Температурата на въздуха не е толкова висока, както е при плочите на пресите за коса, затова керамичната решетка е препоръчителна, без да е задължителна, т.е. не се притеснявайте, ако сешоарът, който сте избрали все пак не е с керамична вътрешна решетка. Разбира се, ако държите на максимална защита, то тогава керамичната решетка става задължителен критерий.

 

Независимо от вида на вътрешната решетка/пръстена, важно за дълготрайната безпроблемна употреба е задната решетка да може да се сваля от сешоара, за да бъде редовно почиствана. По време на употреба винаги се случва някой косъм да попадне там. С времето може да се стигне до такова натрупване, което да затрудни работата на сешоара, да го направи по-шумен и не толкова ефективен, а дори и да го повреди. Затова е добра идея да изберете сешоар с подвижна задна решетка.

 

Някои сешоари имат антистатични системи с крамика, турмалин и активни йонни генератори. Тези антистатични системи намаляват наелектризирането на косата и предотвратяват уврежданията на структурата на косъма и неговия корен. Прическата ви става по-гладка - намаляват непослушните стърчащи косъмчета, които развалят естетиката.

 

Други модели Remington сешоари разполагат с пръстен, в който са импрегнирани различни балсами, например кератинов или копринен. Те се отделят постепенно при работа и допринасят за по-добрата защитана Вашата коса, както и за нейния здрав и блестящ вид.

 

Ако пък искате компактен сешоар, то най-вероятно ще трябва да направите компромис с неговата мощност, но пък ще можете да го събирате лесно в багажа си, когато пътувате.

 

В зависимост от желаните резултати, можете да изберете комплект сешоар с дифузер, концентратор и други аксесоари. Дифузерът ще помогне да придадете обем на прическата си, а концентраторите ще помогнат за по-бързо сушене (широк 11мм) или за по-лесно фиксиране и изправяне (тесен 9мм)

 

Всички Remington сешоари имат възможност за настройка на скоростта и температурата според вашите изисквания. Обичайно комбинациите са шест, така че да удовлетворят всяко изискване. Важна за някои специфични прически е възможността на сешоара да има обдухване със студена струя. Тя фиксира прическата, след като вече сте й придали необходимата форма и я "запечатва" за повече трайност.

 

Вече можете да се насочите към нашия каталог със сешоари и да направите своя информиран избор. Ако все пак сме пропуснали нещо, потърсете ни!